ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2/15/22

ΤΕΛΙΚΑ , ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΕΣ;

 

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 σε σύνοδο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο Μαρακές υπερψηφίστηκε και υπογράφηκε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση Το σχέδιο- όπως έγινε γνωστό μόνο από τα ΜΜΕ- ως στόχο έχει να συμβάλει στη ρύθμιση των παγκοσμίων μεταναστευτικών ροών, και δημοσιεύονται μόνο αοριστες αναφορές περί θεμελιωδών ανθρωπιστικών αρχών, δικαιωμάτων των μεταναστών και αναγνώρισης της εθνικής κυριαρχίας. Βέβαια όπως τονίστηκε το Σύμφωνο αυτό δεν είναι δεσμευτικό για τις χώρες υποδοχής, όμως η έγκρισή του από κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή του σ’ αυτές ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

 

Μέσα από μόλις 34 σελίδες- που επί δυο χρόνια τις επεξεργαζόταν ο ΟΗΕ – καταρτίζονται και ψηφίζονται στο Μαρακές οι όροι που θα ρυθμίζουν τις παγκόσμιες μεταναστευτικές ροές. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση του 2018. Με ένα κείμενο εντυπωσιασμού το σύμφωνο του Μαρακές διατυμπανίζει ως αντικειμενικό του στόχο να κάνει την μετανάστευση πιο συντεταγμένη και πιο ασφαλή. Όμως στην ουσία της η συμφωνία αυτή σίγουρα δεν αφορά ούτε τους πρόσφυγες που διώκονται ή κινδυνεύουν στη χώρα τους για πολιτικούς, θρησκευτικούς κ.λπ. λόγους ούτε σε οικονομικούς μετανάστες με τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Τελικά ο ΟΗΕ εργάστηκε σκληρά για να εξαφανίσει τα σύνορα και μέσω της εδραίωσης μιας παγκόσμιας γραφειοκρατίας νομιμοποιεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

 

Η θέση πως «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλείς, Οργανωμένες και Τακτικές Μεταναστεύσεις δεν περιλαμβάνει μέτρα που επιβάλλονται στα κράτη ή που περιορίζουν άμεσα την κυριαρχία του» αποτελεί μόνο προπαγανδιστική στάση των εμπνευστών του . Η Συμφωνία κηρρύτει ανοιχτή κοινωνία χωρίς σύνορα - να οριστούν δικαιώματα των οποίων η εφαρμογή μέσω ένδικων μέσων θα απαιτηθεί από τις εθνικές νομοθεσίες, λίγο πολύ γρήγορα ανάλογα με το νομικό τους σύστημα. ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ –ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ 21- ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ! Ένα θεωρητικό πλαίσιο, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο εφαρμογής και κανενός είδους κοστολόγηση βρήκε πρακτική εφαρμογή στην Ελλάδα . Οι οροί πρόσφυγας, μετανάστης, πολίτης και εθνική κυριαρχία έγιναν ένα για να προωθηθεί, να ενεργοποιηθεί και να προστατευΘεί η ανεξέλεγκτη μετανάστευση .

 

 Ο κύριος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Ηρακλείου με τον Πολιτικό Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, αποκαλύπτει όλα όσα δε γνωρίζουμε για το Σύμφωνο του Μαρακές στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τον Γιάννη Μυλωνά. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: pashalidisdimitris1234@gmail.com – 698 589 9126 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ, ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ;

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ