ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

11/19/20

Νότης Μηταράκης: «Αγνοούνται» 32.000 μετανάστες

 

Δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς βρίσκονται χιλιάδες μετανάστες των οποίων το αίτημα ασύλου δεν έχει εγκριθεί, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου για τη στρατηγική για το άσυλο και τη μετανάστευση. Πρόσθεσε ότι έως τώρα έχουν λάβει απορριπτική απάντηση στο αίτημα ασύλου που έχουν καταθέσει 32.574 άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τι έπραξαν στη συνέχεια, εφόσον, όπως τόνισε ο υπουργός, υπάρχει «θέμα με τις επιστροφές, αυτό δεν είναι καινούργιο». Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία, από τις 10 Μαρτίου 2020, με το πρόσχημα των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν δέχεται επιστροφές μεταναστών σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, «κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει πολλές φορές στα ευρωπαϊκά όργανα, γιατί δεν πρόκειται για διμερή συμφωνία, αλλά για συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία». Μάλιστα ο κ. Μηταράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολλοί εξ όσων παραμένουν παράνομα στην Ελλάδα να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  

«Η έλλειψη επαρκών προαναχωρησιακών κέντρων έχει δημιουργήσει το φαινόμενο στο παρελθόν να δίνονται από την αστυνομία εντολές οικειοθελούς αποχώρησης από τη χώρα, των οποίων η εφαρμογή ελέγχεται δύσκολα. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσοι μπορεί να βρίσκονται στη χώρα μας με απορριπτικές αποφάσεις, οι οποίοι μπορούν να βρεθούν μόνο με αστυνομικούς ελέγχους ανά περιοχές ή σε μπλόκα που τους βρίσκει η αστυνομία», εξήγησε ο υπουργός, επισημαίνοντας και πάλι ότι η μόνη λύση είναι τα προαναχωρησιακά κέντρα. 

Οσον αφορά την πιθανότητα αιτούντες άσυλο ή αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ή και άνθρωποι των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί να έχουν πάει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός τόνισε: «Αν χάνουμε ως Ευρώπη στα εξωτερικά μας σύνορα, τότε θα χάσουμε και στα εσωτερικά μας σύνορα. Οι πρωτογενείς ροές δημιουργούν αναπόφευκτα δευτερογενείς ροές». 
 

Η Ελλάδα δεν επιδιώκει φυσικά την παράνομη έξοδο μεταναστών από τη χώρα, αλλά αυτό συμβαίνει, παραδέχθηκε ο κ. Μηταράκης. «Υπάρχουν δευτερογενείς ροές, δεν το επιδιώκουμε, αλλά συμβαίνουν. Πόσα άτομα μπορεί να φεύγουν κάθε μήνα από τη χώρα κανείς δεν ξέρει, γιατί φεύγουν παράτυπα και παράνομα», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η διαδικασία της έκδοσης ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, «θα μας δώσει μια πολύ πιο καθαρή εικόνα για το ποιοι πραγματικά βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 84.000 που έχουν καταθέσει αιτήματα ασύλου τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα».

Σημείωσε, πάντως, ότι η Ελλάδα δεν είναι εναντίον της λήψης μέτρων για την αποφυγή των δευτερογενών ροών. 

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η διαδικασία αποσυμφόρησης των νησιών θα συνεχιστεί, αναφέροντας ότι, από την αρχή του έτους, από τα νησιά έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα 31.000 πρόσφυγες. «Οι διαμένοντες στην ενδοχώρα έχουν αυξηθεί μόνο κατά 4.000, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του προγράμματος εξόδου των αναγνωρισμένων προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με τον υπουργό.

ΠΗΓΗ


ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΡΟΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

 
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ?
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ?
ΠΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ?

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?

 
ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ

ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ   

ΔΕΝ ΒΛΈΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΤΥΠΆΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΎ????
ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ... ΝΊΚΗΣΑΝ...
ΕΝΩΜΈΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΊΚΗΣΑΝ ΠΟΤΕ...
ΞΈΧΑΣΕ ΤΊΣ ΔΙΑΦΟΡΈΣ ΜΑΣ ...
ΜΑΣ ΕΝΏΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ...
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ....
ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΤΊΠΟΤΑ...
ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΜΆΣ ΕΞΑΡΤΏΝΤΑΙ...
ΠΑΡΕ ΘΈΣΗ ΚΑΙ Ε.ΣΥ.
ΕΛΑ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ...
ΜΟΝΟ ΕΜΕΊΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΊΚΑΙΟ...
ΓΙΆΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΆ ΕΙΣΠΡΆΤΤΟΥΜΕ ΆΔΙΚΟ...
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ...
ΜΟΝΟ ΈΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΆΞΕΙ Η ΕΛΛΆΔΑ...
ΕΛΛΉΝΩΝ ΣΥΝΈΛΕΥΣΙΣ...
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ΦΟΡΈΑΣ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ...

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.
15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.
15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.
15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.
15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.
15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .
15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

 

 

 

E.Σ.Υ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ +447801476041

email: esylondinou@gmail.com

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ